Ratkaisukeskeinen työyhteisökoulutus

Miten saan lisää työniloa ja onnistumisia?

Ajanhallinta itsensä johtamisen välineenä.

Kuinka rakentaa arvostavaa asiakastyötä?

Ratkaisukeskeisiä työkaluja haastaviin tilanteisiin

Valmennus ja työnohjaus

Kuinka lisätä onnistumisia ja iloa työssä? Työajan riittäminen tarpeellisiin asioihin? Vahvuuksien hyödyntämisen edut?

Onnistumisen kokemuksia, työniloa, oivalluksia, selkeitä rooleja ja toimivaa vuorovaikutusta.

 

Lue lisää

Varhaiskasvatus

1. Positiivinen pedagogiikka: Vahvuusperusteinen kasvatus käytännössä.

2. Onnistumisia arkeen: Runkona Ihmeelliset vuodet -malli. Paljon omakohtaisa esimerkkejä

3. Muksuoppi Ratkaisukeskeinen lähestymistapa lasten ongelmiin.

Lue lisää

Myönteisen käytöksen vahvistaminen

Positiivinen pedagogiikka -koulutus

Positiivinen pedagogiikka on tieteellisesti tutkittua käytännönläheistä ja vahvuusperusteista pedagogiikkaa. Kaikilla lapsilla on oikeus myönteiseen kasvuilmapiiriin, rohkaisuihin ja onnistumisiin. Vahvuusperusteinen kasvatus on käytännönläheistä ja innostavaa. Luonteenkasvatus onkin ennenkaikkea taito-opetusta. Itsesäätely, sinnikkyys ja ystävällisyys ovat opittavissa olevia taitoja.

Tässä koulutuksessa kerron vahvuusperusteisesta pedagogiikasta käytännönläheisesti omaa työkokemustani hyödyntäen.

Onnistumisia arkeen -koulutus

Tämä koulutus pohjautuu USA:ssa kehitettyyn Ihmeelliset vuodet -menetelmään. Kerron teoriatietoa ja käytännön työkokemustani hyödyntäen kuinka hyvä vuorovaikutus saadaan lasten kanssa.

Aikuisen rooli lasten tunnetaitojen vahistajana? Positiivinen pedagogiikka käytännössä? Minkälaisessa ympäristössä lapsi toimii rauhallisemmin? Miten tehdä kun lapsi toimii ei toivotulla tavalla? Kuinka vahvistaa lapsen toivottua käytöstä? Miten toimia ratkaisukeskeisesti erilaisten vanhempien ja yhteistyökumppaneiden kanssa?

Kerron positiivisen psykologian perusteista ja vahvuusajattelusta, oppimisympäristön ja toimintatapojen muokkaamisesta etukäteen ja lapsen toivotun käyttäytymisen vahvistamisesta. Lisäksi koulutuksessa on ratkaisukeskeisen vuorovaikutuksen perusteita, jotka auttavat kohtaamaan erilaisia vanhempia ja yhteistyökumppaneita. Koulutukseen voidaan sisällyttää myös tietoa esimerkiksi Muksuopin mahdollisuuksista yksittäisellä lapsella ja koko lapsiryhmässä, tietoa narratiivisuuden mahdollisuuksista tai tietoa ns. käyttäytymisen liikennevalojen käytöstä. Ihmeelliset vuodet -toimintamallin runko on helppokäyttöinen ja ratkaisukeskeinen arjen työkalu.

Ratkaisukeskeisesti toimien ryhmän ja lapsen perheen arki helpottuu.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________

Muksuoppi

Lastenpsykiatri Ben Furmanin kehittämä innostava ja käytännönläheinen menetelmä lasten erilaisten ongelmien ratkomiseen.

Olen käyttänyt työssäni Muksuoppia vuosien ajan. Kerron mielelläni kuinka erilaisista ongelmista on Muksuopin avulla päästy eteenpäin. Tämä koulutus sisältää sekä Muksuopin teoriaoperustaa että käytännön kannustavia esimerkkejä.

FacebookTwitterGoogle BookmarksLinkedInRSS Feed

YHTEYSTIEDOT

Realcare.fi
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
+358 040 1733779

Y-2640347-3

 

YRITYS

Realcare on yritys, jonka perusajatuksena on tuoda ratkaisukeskeisellä työskentelyotteella todellista välittämistä niin yksilöille, ryhmille kuin koko työyhteisölle.

Lisäksi Realcare kouluttaa voimavarakeskeistä koulutusta positiiviseen pedagogiikkaan, muksuoppiin ja myönteiseen kasvatukseen littyen.

Mikäli et löydä itsellesi sopivaa palvelua, otathan yhteyttä niin räätälöidään sinulle ja työyhteisöllesi sopiva kokonaisuus.

 

NIINA MANNINEN

Olen varhaiskasvatuksen ammattilainen ja Suomen työnohjaajat ry:n koulutussuositusten mukaisesti koulutettu työnohjaaja (STOry).

KOULUTUS

Ratkaisukeskeinen työnohjaaja,
Reteaming valmentaja,

Konsultoiva varhaiskasvatuksen erityisopettaja,
Ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen/ADHD valmentaja,

Ihmeelliset vuodet -opettajien luokanhallinnan koulutus,
Muksuoppiohjaaja,

Yli 25v. työkokemus varhaiskasvatuksen erilaisista työtehtävistä

Kuulun Suomen ratkaisukeskeiseen yhdistykseen Ratkesiin:
www.ratkes.fi